Login     
HAPPY in De Balie op zaterdag 11 februari

Op 11 februari 2012 wordt over de hele wereld aandacht gegeven aan het thema geluk. Het doel is kennis delen en inspireren: wat weten we inmiddels al over geluk? Hoe kunnen we die kennis gebruiken om allemaal gelukkiger te worden? De internationaal bekroonde documentairefilm HAPPY wordt die dag wereldwijd op meer dan 500 plaatsen vertoond. De opbrengst van de vertoning in De Balie gaat naar de World Database of Happiness, een Nederlands instituut dat een enorme bijdrage levert aan de Gelukswetenschap (zie onder).Meer info: www.worldhappyday.com

Programma zaterdag 11 februari 2012
19.30 Inloop
20.10 Welkom door Valérie Pivron, organisator
20.15 Inleiding door Maurits Bruel
20.30
Happy - The movie
21.45 VIP Borrel met Geluksprofessor Ruut Veenhoven (donateurs)


HAPPY - The Movie

Leven we in de tijd van de Geluksrevolutie? HAPPY onderzoekt wat ons nu echt gelukkig maakt, via een mengeling van persoonlijke verhalen uit de hele wereld en de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit hersenonderzoek en psychologie. Fascinerend en inspirerend. De film, die al verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept, is gemaakt door Roko Belic, die voor zijn eerdere werk al een Oscar-nominatie heeft gekregen. Op het afgelopen filmfestival van Amsterdam won hij de grand jury prijs. Meer info: www.thehappymovie.com

 

Entreeprijzen
Kaarten verkrijgbaar via de site van De Balie. Of door een mailtje aan info@geluksfabriek.nl.
Toegang
€ 12,50
Extra donaties worden zeer op prijs gesteld. Donateurs van tenminste € 25 worden uitgenodigd voor de VIP borrel na afloop, waar zij ook Prof. Ruut Veenhoven kunnen ontmoeten. De opbrengsten van de avond worden geschonken aan de World Database of Happiness.
U kunt een donateurskaartje bestellen bij de Balie voor
€ 37,50 Grotere donaties of bestellen per email via m.bruel@geluksfabriek.nl
Alleen een donatie doen kan ook direct
: 'Support Fund for the World Database of Happiness'

De World Database of Happiness
De World Database of Happiness is een wetenschappelijk 'findings archive'. De database is in de jaren 1980 door Prof. Ruut Veenhoven van de Erasmus Universiteit opgezet om de resultaten van al het onderzoek waarin  geluk gemeten is overzichtelijk bij elkaar te brengen. Daarmee kreeg de wetenschap een uniek middel om extra (meta-) onderzoek te doen, zoals de bekendste toepassing: het geluksniveau tussen landen te vergelijken.
De database is uniek in methodiek, omvang en toegankelijkheid. Door de toegenomen belangstelling voor het thema geluk stijgt het aantal onderzoeken dat ingevoerd moet worden echter snel, terwijl de publieke financiering terugloopt. De Geluksfabriek wil op deze manier meer aandacht vragen voor de World Database of Happiness en helpen de continuïteit op lange termijn te garanderen.